Green Building – Sertifikalı yeşil binalar
İklim değişikliği ve kaynak kıtlığı, yapı sektöründe yeniden düşünmeyi gerektiriyor. Bu nedenle, sektör, sürdürülebilirliğin yol gösterici ilkesine göre geliştirilen "Green Buildings"e, yani "Yeşil Binalara"a giderek daha fazla odaklanıyor. Yapı ürünlerinin ve binaların sürdürülebilirliğini değerlendirmek için önemli sertifikalar bulunmaktadır.
Bir taahhüt ve zorluk olarak ekolojik yapı
Tek bir gezegenimiz var. Onu nasıl ayakta tutabiliriz? Gezegenimizin bir sonraki kuşak için de yaşanabilir olması için nasıl yaşayabilir, çalışabilir ve yapı inşa edebiliriz? Sürdürülebilir yollarla. Green Building, anahtar kelimedir. Bu, uygun yapı yerlerinin seçiminden, iyi seçilen malzemelere, artırılmış enerji verimliliğine, test edilmiş iç mekanlara kadar ekolojik yapıları ifade etmektedir.
Green Building konsepti, ekosistemi ve çevreyi korumayı ve insanlara ve topluma faydalı olmayı amaçlamaktadır. Bu yüzden, insanlar arasındaki değişen ilişkileri, inşaat ortamını ve ekosistemi dikkate almaktadır. Amaç, arkamızda, gelecek jenerasyonların yaşamasına uygun, bozulmamış bir dünya bırakmaktır.
Dolayısıyla, sürdürülebilirlik ilkesi ideal olarak, proje geliştirme ve planlamadan yapım, kullanım, bakım ve sökmeye kadar bir binanın tüm kullanım süresini kapsamaktadır. "Yeşil" binalar, enerji, su ve malzeme alanlarında yüksek kaliteli ekolojik tasarım ve üstün kaynak verimliliğiyle karakterizedir. Sağlık ve çevre üzerindeki zararlı etkiler en aza indirilmektedir.
Akıllı yapıyı olanaklı hale getiren Akıllı Binalar
ÖAMTC merkez ofisi: akıllı planlama düşük işletme maliyetleri sunmaktadır © Sigrid Rauchdobler / GEZE GmbH
Sürdürülebilir inşaat işleri, prensipte akıllı yapı, yani konfor ve fonksiyonelliği artırmak için enerji ve kaynakların ve otomatik bina teknolojisinin verimli kullanımı anlamına gelmektedir. Akıllı binalar, içinde yaşaması ve çalışması daha kolay olan konforlu, çevre dostu yüksek teknoloji ortamları sunmaktadır.
Mülk işletim maliyetleri, Almanya'nın toplam enerji talebinin yaklaşık yüzde 40'ından sorumlu olduğundan, uygulamada temel odak noktası genelde enerji tüketimidir. Örneğin, eski binaların yüzde 50'si sürdürülebilirlik için modernize edilseydi, karbondioksit emisyonları yılda 200 milyon ton düşürülebilirdi. Artık yeni binaların hepsi enerji verimliliğine odaklanmaktadır.
Daha fazla yeşil bina için: European Green Deal
European Green Deal, AB genelinde çevre standartlarını belirgince yükseltip sera gazı emisyonlarını 2050 yılına kadar sıfıra indirmeyi amaçlamaktadır. Binalardaki toplam enerji verimliliğine ilişkin yönetmelikler de, 2050 yılına kadar AB'deki bina sektörünün karbondan arındırılması amacıyla Avrupa Yeşil Anlaşması ile uyumlu hale getirilecektir.
Yeşil Anlaşma çerçevesinde kabul edilen binalarda toplam enerji verimliliği Direktifi (EPBD) reformu, başka şeylerin yanı sıra, örneğin konut binalarının enerji tüketimlerini 2030 yılına kadar ortalama yüzde 16, 2035 yılına kadar ise yüzde 20 ila 22 oranında azaltmalarını öngörmektedir.
Bu, yapı sektörünün, mimarların ve bina işletmecilerinin kendilerini özellikle enerji verimliliği, kaynakların korunması ve CO2 emisyonları ile ilgili daha katı çevre düzenlemelerine hazırlamaları gerektiğini ifade etmektedir. Böylece bir binanın CO₂ değeri, gelecekteki tüm yatırımlar ve ihaleler için temel bir kriter haline gelecektir. Bu hem yeni yapı projeleri hem de mevcut yapı projeleri için geçerlidir.
Bu nedenle, enerji verimliliği sağlayan planlama ve enerji tasarrufu sağlayan bina restorasyonlarının yanı sıra ilgili sertifikaların da önemi bina sektöründe giderek artmaktadır.
Yeşil binalar için onay süreci
Dünyanın en ünlü ofis binası olan Empire State Binası, 2009 yılında tamamen restore edildi. O zamandan bu yana, bir sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği modeli olarak görülmekte. 2011'de Aldığı LEED Altın Ödülüyle ABD'de LEED ödülü alan en büyük bina olmuştur. LEED, binaların ekolojik, sosyal ve ekonomik kalitesini değerlendirmek için kullanılan en ünlü belgelendirme sistemlerinden biridir.
Sürdürülebilir binalar, daha düşük işletim ve bakım maliyetleriyle daha değerlidir. Mülk sahipleri, kiracılar ve kullanıcıların açıkça görebildiği yüksek kaliteleri sayesinde satılmaları veya kiralanmaları daha kolaydır. Onaylı binalar ulusal ve uluslararası düzeyde kıyaslanabilir. Onaylı binalar için talep sürekli artmaktadır.
Uluslararası alanda sürdürülebilir inşaat işleri için çeşitli belgelendirme sistemleri oluşturulmuştur. Bunların hepsi, binaları özel bir kriter kataloğu kullanarak değerlendirir, fakat her biri farklı ağırlıklardan yararlanmakta ve tipik ulusal standartları ve düzenlemeleri temel almaktadır.
En iyi bilinen Green Building Değerlendirme Sistemleri şunlardır:
- İngiliz BREEAM (Bina Araştırma Kurumu Çevre Değerlendirme Yöntemi) belgelendirme sistemi,
- Birleşik Devletler Yeşil Bina Birliği'nin LEED (Enerji ve Çevresel Tasarımda Liderlik) belgelendirme sistemi,
- DGNB (Alman Sürdürülebilir İnşaat Birliği) belgelendirme sistemi.
Bu belgelendirme sistemleri, bina işletmecileri ve sahiplerinin, sürdürülebilir binaların planlanması, yapımı, kullanımı ve bakımı için pratik ve ölçülebilir tedbirler almak amacıyla yapılandırılmış bir prosedürü takip etmesine olanak sağlamaktadır. Bu sistemler şu anda dünya çapında uygulanmaktadır.
GWP değeri binalar için bağlayıcıdır
Sera gazı emisyonlarının önemli bir kısmından binalar sorumlu olduğu için binaların GWP değeri, çevreye uyumluluklarının bir başka önemli göstergesidir.
Küresel Isınma Potansiyelinin kısaltması olan GWP, bir maddenin veya bir binanın sera potansiyelini tanımlar.
Bir binanın GWP değeri, kullanılan yapı malzemeleri, enerji dengesi ve binanın ömrü gözetilerek hesaplanır. GWP değeri ne kadar yüksekse, küresel ısınmaya katkı da o kadar büyük olur.
GWP değerinin hesaplanması Ocak 2027'den itibaren 2000 m²'nin üzerindeki yeni binalar için ve 2030'dan itibaren tüm yeni binalar için bağlayıcı olacaktır. Bu, inşaat mühendislerinin ve mimarların binaların GWP değerine daha daha fazla dikkat etmeleri gerektiğini ifade etmektedir.
EPD – Çevre dostu ürün özellikleri beyanı
EPD (çevre dostu ürün beyanı) onay etiketi
Yeşil Binalar ekolojik açıdan güvenli ve düşük emisyonlu malzemeler kullanmaktadır. Alman pazarı için bilgiler, IBU (Institut Bauen und Umwelt e.V.) çatısı altındaki inşaat malzemesi sektörü tarafından, Çevre Dostu Ürün Beyanı veya kısaca EPD'ler kullanılarak sağlanmaktadır.
EPD, aynı fonksiyonlara sahip ürünlerle kıyaslama yapabilmek için bir ürünün kullanım süresi hakkında niceliksel çevre bilgileri sağlamaktadır. EPD, ekolojik kullanım süresi değerlendirmeleri, uzman değerlendirmeleri veya ISO 14040 standartlarına uyan bilgi modüllerinden bağımsız olarak kontrol edilmiş verilere dayanmaktadır.
Alman Yapı ve Çevre Enstitüsü (IBU) ve Rosenheim'da bulunan Pencere Teknolojisi Enstitüsü, programın Almanya'daki kamu tarafından bilinen aracılarıdır ve inşaat sektörü için EPD'ler oluşturmakta ve yayınlamaktadır.
2005'ten bu yana EPD oluşturma prosedürü:
- İmalatçılar, ürünleri için bir ekolojik değerlendirme oluşturur ve bu verileri Avrupa standartlarına uygun bir EPD olarak sunmaktadır.
- IBU, bilgileri bağımsız uzmanlara kontrol ettirir ve ardından EPD yayınlanır.
EPD'ler, yapı malzemelerini, ürünleri ve bileşenleri, ekolojik değerlendirmeye dayanarak çevre üzerindeki etkilerine ve fonksiyonel ve teknik özelliklerine göre tanımlamaktadır. Bu bilgiler, yapı ürününün tüm kullanım süresiyle ilgilidir. İmalat için gerekli enerji tüketimi ve bunun sebep olduğu emisyonlar, dayanıklılık ve sökülme ve geri dönüştürme kapasitesi belirlenmektedir.
EPD'ler, örneğin BREEAM ve LEED uluslararası değerlendirme sistemleri veya DGNB (Alman Sürdürülebilir İnşaat Birliği) ya da Federal Yapı Bakanlığı'nın kullandığı sistemler aracılığıyla, binaların sürdürülebilirlik değerlendirmesi için verilerin temelini oluşturmaktadır.
Yeşil binalar için üç temel sertifika
Belgelendirme sistemleri tüm binaların sürdürülebilirliğini incelemekte ve onaylamaktadır. Alman DGNB Mührü ve Amerikan ve Kanada LEED onay belgesi şu anda en kapsamlı belgelendirme sistemi olarak kabul edilmek için mücadele etmektedir. Örneğin, Deutsche Bank, uluslararası mülk portföyüyle kıyaslama yapabilmek için özellikle yeni olanlar olmak üzere tüm şirket binalarını DGNB ve LEED'e göre onaylatmaya karar vermiştir.
Üç sistemin tamamı aynı basit prosedürü izlemektedir. Belge almayı amaçlayan binalar, oldukça karmaşık bir gereklilikler bütününü karşılamalıdır. Puan sistemi kullanılarak çeşitli kriterler değerlendirilir ve binaya atanır. Tüm kategoriler ve alt kategorilerden, binanın ne kadar sürdürülebilir olduğunu belirten bir değerlendirme oluşturulur.
GWP değeri, çoğu Green Building sertifikasyon prosedüründe de dikkate alınmaktadır. Bu, düşük GWP değerine sahip binaların Green Building sertifikası alma ve daha yüksek bir derecelendirme elde etme şansının daha yüksek olduğu anlamına gelir.
En önemli Green Building derecelendirme sistemleri: BREEAM, LEED, DGNB
Bina sürdürülebilirliği son yıllarda gittikçe daha fazla önem kazanmıştır. Sürdürülebilir inşaat işleri için belgelendirme sistemleri tanınmaya başlarken, yeni kriterler ve değerlendirme sistemleri de geliştirilmektedir. Bina onay belgesi, bir kuruluşun belirlediği ve yayınladığı kalite gereklilikleri karşılandığında verilmektedir. Bu onay belgeleri temelde kalite güvencesi ve ilgili belgenin alındığının halka açık bir şekilde iletilmesi için kullanılır. Yatırımcılar, mülk sahipleri, kiracılar ve kullanıcılar, bir binanın kalitesini onay belgesine dayanarak değerlendirebilir. Faktörler oldukça farklı bir şekilde değerlendirildiği için bu üç seçkin belgenin kıyaslanması zordur.
BREEAM'nin açılımı Bina Araştırma Kurumu Çevre Değerlendirme Yöntemi'dir. Sürdürülebilir inşaat işleri için en eski ve yaygın belgelendirme sistemidir. 1990'da Birleşik Krallık'ta geliştirilmiştir. BREEAM, sekiz değerlendirme kategorisinde dört seviyede kalite onayı vermek için basit bir puan sistemi kullanır. Kriterler, küresel, bölgesel, yerel düzeydeki ve iç tasarım düzeyindeki etkileri dikkate almaktadır. BREEAM orijinal olarak planlamadan uygulama ve kullanıma kadar aşamaları değerlendirmiştir. Prosedür 2008 yılında tamamen yenilenmiştir ve artık ağırlıklı ortalamaya göre düzeltilmiş çevresel etkiler dahil tüm kullanım süresini dikkate almaktadır. Zorunlu noktalar da eklenmiştir.
Değerlendirme kategorileri
- Yönetim
- Enerji
- Su
- Toprak tüketimi ve ekoloji
- Sağlık ve refah
- Ulaşım
- Malzeme
- Kirlilik
Uygulama alanı
- Restorasyon ve yeni yapı
- Ofisler, kamu binaları gibi geniş çeşitlilikte bina türleri
- Endüstri
- Konutlar ve mülkler
Değerlendirme: mükemmel, çok iyi, iyi veya ortalama
Amerika'nın LEED sistemi (Enerji ve Çevresel Tasarımda Liderlik), 1998'de İngiliz BREEAM onay sistemini temel alarak geliştirilmiştir. Onay sistemi, 2002'de Kanada'da kullanılmaya başlanmıştır. Amerikan sisteminin gereklilikleri aktarılmış ve iklim koşulları, standart inşaat yöntemleri ve ulusal kanunlara ilişkin bireysel detaylar değiştirilmiştir.
Binalar, bireysel kriterler için puan verilerek değerlendirilir. Verilen puanların toplamı, binanın onay için nasıl sınıflandırılacağını belirlemektedir. LEED kullanım süresinin tüm aşamalarıyla ilgilidir. Sistem ve geliştirilmesinden, merkezi Washington'da bulunan Birleşik Devletler Yeşil Bina Birliği (USGBC) ve Ottawa'daki Kanada Yeşil Bina Birliği (CaGBC) sorumludur.
Değerlendirme kategorileri
- Sürdürülebilir arazi ve toprak
- Su verimliliği
- Enerji ve atmosfer
- Malzeme ve kaynaklar
- İç tasarım kalitesi
- Yenilik ve tasarım süreci
Uygulama alanı
- Yeni binalar
- Mevcut binalar
- Merkez ve bina kılıfı
- Genel ve ofis idaresi için iç ekipman
- Perakende sektörü
- Konutlar
- Kentsel gelişim
- Okullar
- Sağlık ve bakım tesisleri
Değerlendirme: Platin, Altın, Gümüş ve Onaylı
Almanya'daki binalara ilk olarak 2009 yılında, Alman Sürdürülebilir İnşaat Birliği (DGNB, 2007'de kurulmuştur) tarafından Alman Sürdürülebilir Yapı Kalite Mührü verilmiştir.
DGNB'nin Almanya için kendi sertifikasını geliştirmedeki amacı, mevcut sistemlerdeki boşlukları kapatmak, Alman standartlarını ve yönetmeliklerini de dikkate alan daha fazla kalite kriteri getirmekti. Yaşam döngüsü analizine (LCA) dayanan sistem, ekolojik hususların yanı sıra ekonomik ve sosyo-kültürel konuları da, başka deyişle sürdürülebilirliğin üç ayağını da kapsamaktadır. Teknoloji, süreç ve yer de, binaların planlanması ve inşasında rol oynamaktadır. Ayrıca sertifika bölgesel özellikleri ve yapı malzemelerini de dikkate almaktadır. En alt sertifikasyon düzeyine ulaşmak için bile binaların yasal standartlardan çok daha fazlasını karşılaması gerekmektedir.
Değerlendirme kategorileri
- Ekoloji
- Ekonomi
- Sosyal ve fonksiyonel yönler
- Teknoloji
- Süreçler
- Yer
Bina tipine bağlı olarak, bağımsız uzman heyetleri tarafından sürekli geliştirilmekte olan yaklaşık 40 sürdürülebilirlik kriteri değerlendirmeye dahil edilmektedir.
Uygulama alanı: Onay belgesi, ticari gökdelenlerden aile evleri ve tünel ve köprüler gibi altyapılara kadar her tür mevcut bina ve yeni bina için tasarlanmıştır.
Değerlendirme: Platin, Altın, Gümüş ve Bronz.
Yeşil yapı ürünleri için çevrimiçi veri tabanları
Yapı ürünleri, binaların sürdürülebilirliğine önemli ölçüde katkı sağlamaktadır. Planlayıcılar veya mülk sahipleri onay belgesi almak istiyorsa belgelendirme gerekliliklerini karşılayan ürünler planlamaları gerekir. Çevrimiçi veri tabanları, ürün araştırması ve onay kurumunun onayı konusunda yardımcı olmaktadır. İmalatçılar, sürdürülebilirlik alanındaki taahhütlerini belgeleyebilirler.
- IBU.data
Yapı ve Çevre Enstitüsünün (IBU) sağladığı ve çevre dostu ürün beyanlarından (EPD'ler) ekolojik verileri XML formatında sunan bir veri tabanı. Böylece, EPD'ler bir binanın ekolojik değerlendirmesini hesaplamak için kullanılabilir. - DGNB Navigator
DGNB Navigator da yapı ürünlerini, çevre dostu ürün beyanları (EPD'ler) ve eksiksiz bilgilerle birlikte listeler. DGNB Navigator, bina belgelendirme için gerekli verileri sağlayarak yapı ürünleri ve binalar için DGNB belgelendirme sistemi arasında bir köprü işlevi görür. - greenbuildingproducts.eu
DGNB, LEED veya BREEAM kriterlerine göre değerlendirilmiş ürünler için bir veri tabanı. Ürün veri tabanı, yapı çalışanlarına, ayrı ürünler için gerekli bilgileri ve doğrulama belgelerini önceden hazırlanmış bir biçimde sağlamaktadır. Avantajlar şunları içermektedir: Ürün araştırırken ve kanıt toplarken, Green Building Projeleri için güvenliği planlarken zamandan tasarruf sağlamaktadır ve ilgili tüm kanıt belgelerini sunmaktadır. - building-material-scout.com
Green building projeleri için hizmet platformu. BMS, Green Building planlaması ve uygulaması için kapsamlı bir araçtır; ürünlerin ortak sürdürülebilirlik kriterleri olan DGNB, LEED veya BREEAM'a göre otomatik değerlendirmesinden, ürünlerin tüm ilgili destekleyici belgelerle basit ve hızlı aramasına ve proje belgelerine kadar içermektedir.
GEZE ile daha yeşil inşa
GEZE'nin sürdürülebilir inşaat işleri için tahrik üniteleri ve kumandaları © Exorbitart / GEZE GmbH
GEZE, Yapı ve Çevre Enstitüsü (IBU) ve Alman Sürdürülebilir İnşaat Birliği'nin bir üyesi olarak, sürdürülebilir inşaat işlerini desteklemektedir.
GEZE, ürün geliştirme ve üretimden satış, bakım ve satış sonrası hizmete kadar, en yeni çevresel standartlara uygun olarak çalışır. Kalite yönetim sistemimiz, DIN EN ISO 9001 standardına göre onaylanmıştır.
GEZE ürünlerinin uzun ömrü, sürdürülebilirliğinin kanıtıdır. Yüksek metal ham madde oranıyla, GEZE ürünleri büyük ölçüde geri dönüştürülebilir ve bu yüzden son derece çevre dostudur. Enerji tasarruflu binalara da önemli katkıda bulunmaktadır. GEZE otomatik kapı sistemleri güvenilir bir şekilde kapanarak kapının açılmasıyla oluşacak sıcak veya soğuk hava kaybını azaltmaktadır.
Otomatik pencere sistemleri de hava girişi ve rüzgar ve ısı teknolojisinin etkilerini kullanan havalandırma sisteminin bir parçasıdır. Bu, Almanya'daki Enerji Tasarrufu Yönetmeliğinin zorunlu kıldığı AB'de geçerli en düşük enerji standartları için de dikkate alınmaktadır. GEZE'nin son kontrollerine sahip akıllı motorlar, bir butona basarak havalandırma sağlamaktadır. Gerektiğinde pencereleri otomatik olarak açan ve kapatan sensörlerle de kombine edilebilirler. Geceleri doğal havalandırma ve serinletme, binaların doğal olarak soğutulmasına ve klima kullanımının azaltılmasına yardımcı olmaktadır.
GEZE, ağ bağlantılı sistem çözümleri ve GEZE motorlarının bina teknolojisine veya bina idare sistemlerine (pencere sistemlerini koordine eder ve izler) entegrasyonuyla sürdürülebilir enerji konseptlerini desteklemektedir. Akıllı kapı, pencere ve güvenlik teknolojisi için myGEZE Control bina otomasyon sistemi, enerji tasarrufunda önemli bir rol oynar ve binaları akıllı ve yeşil hale getirmektedir.
GEZE ürünleri LEED ve DGNB kriterlerini karşılar
GEZE ürünleri, EPD'ler aracılığıyla DGNB ve LEED kriterlerine uyum kanıtları sunmaktadır ve bu yüzden, ilgili onay belgeleriyle birlikte, DGNB Navigator ve greenbuildingproducts.eu çevrimiçi veri tabanlarında listelenmiştir. Onay belgeleri, bir GEZE ürününün, binanın başarılı DGNB veya LEED belgelendirmesine katkıda bulunabilecek puan sayısına ilişkin kanıt sağlamaktadır. GEZE, müşterilerinin Green Building belgesi almasını bu şekilde desteklemektedir.
Olağanüstü yeşil mimari
Tüm dünyada yeşil binalar giderek daha fazla talep edilmekte ve hayata geçirilmektedir. Almanya'da 130'dan fazla bina halihazırda DGNB sertifikası veya bir ön sertifika ile ödüllendirilmiştir.
Referanslarımız hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz:
GEZE Vector Informatik GmbH merkez ofisi örnek çalışmasına gidiniz
Onaylı ürünler planlamayı kolaylaştırır
Ürün özelliklerinin (EPD'ler) şeffaf ve kanıta dayalı temsili GEZE için önemlidir.
GEZE ürünleri DGNB ve LEED kriterlerini karşılar. Bunlar, enerji tasarruflu yeşil binaların planlanmasında mimarlar için gittikçe daha fazla önem kazanmaktadır.
GEZE, Green Building planlarken ve oluştururken, hem yeni inşaatlar hem de mevcut binaların restorasyonu için destek sağlamaktadır.
GEZE ürün sürdürülebilirliği
GEZE, ürün geliştirme ve üretimden satış, bakım ve satış sonrası hizmete kadar, en yeni çevresel standartlara uygun olarak çalışmaktadır. GEZE çevre yönetim sistemi, uluslararası standart DIN EN ISO 14001'e göre onaylanmıştır. GEZE, Yapı ve Çevre Enstitüsü (IBU) ve Alman Sürdürülebilir İnşaat Birliği'nin bir üyesi olarak, sürdürülebilir inşaat işlerini desteklemektedir.
Tüm GEZE ürünleri ve sistemlerinin sürdürülebilirliği, üstün kaliteli malzeme ve üretim kalitesine dayanan uzun kullanım sürelerinde açıkça görülmektedir. Örneğin, süreç otomasyonunu minimum miktarda yağlamayla uygulayabildiğimiz için soğutucu yağları kullanmıyoruz. Sadece çok az miktarda hava-yağ karışımı kullanmamız gerekmektedir. Bu şekilde dünya çapındaki tüm GEZE üretim tesislerinde sürdürülebilir, verimli ve ekonomik koşullar oluşmaktadır.
Ekolojik dengenin pozitif yönlerine ek olarak, kapı hidrolikleri fonksiyonları sayesinde halihazırda uzun ömürlüdür. Kapıların istemsiz olarak açık bırakılmasını engelleyerek binanın enerji verimliliğine katkıda bulunmaktadırlar.
Ürünler ve üretim konusunda şeffaf bilgiler
Sürdürülebilirlik kılavuz ilkelerimizden biridir. Ürün geliştirme ve üretimden satış, kurulum ve satış sonrası hizmete kadar tüm aşamalarda, sürdürülebilirlik standartlarına uygun olarak çalışmaktayız. Yüksek kaliteli ürünlerimizle birlikte tüm yapım aşamalarında sunduğumuz kapsamlı danışmanlık ve destek, müşterilerimiz ve ortaklarımız için değerli bir katkı oluşturmaktadır. Büyüyen yeşil bina pazarında, sürdürülebilir inşaat işlerinin planlamasını ve gittikçe daha önemli hale gelen belgelendirme sürecini daha kolay hale getiriyorlar. Ürünlerimiz ve çevresel verileri hakkında şeffaf bilgiler sağlamaya çok önem göstermekteyiz.