Sürdürülebilirlik ağırlıklı yeni çalışanlar
Bizim için en önemli konu sürdürülebilirlik ve çeşitlilik. Bu nedenle, küçük, kanatlı yardımcıları desteklemek için ortağımız beefuture aracılığıyla 5 arı kovanı kurduk. beefuture GmbH sürdürülebilir şekilde arıların korunması için çalışıyor ve şirketlere, bu önemli davaya katılmak için özel bir olanak sunuyor. Deneyimli beefuture ekibi yıl boyunca tehdit altındaki böceklerin profesyonel bakımıyla ve desteklenmesiyle ilgileniyor. Elbette GEZE bu inisiyatifin bir parçası. Bu projeyle yalnızca doğaya olan bağlılığımızı vurgulamıyoruz, arılarım ve yaşam alanlarının korunmasına etkin şekilde katkıda bulunuyoruz.
Yaban arıları için çalışma
GEZE GmbH şirket tesislerinde yaşam alanı © GEZE GmbH
Ezelden beri arıların uğurlu olduğuna inanılıyor ve çalışkan polen taşıyıcıları olarak ekosistemimiz açısından vazgeçilmezler. Bu nedenle ve 160 yıllık şirket yıldönümümüz vesilesiyle beefuture aracılığıyla beş arı kovanı kurduk ve küçük yardımcılarımızı içtenlikle selamlıyoruz! Ayrıca Leonberg işletmemizde iki arı ve bir böcek oteli, sazlık bir göletin yanı sıra çok yıllık bitkilerin ve arı beslenme korular içeren bir biyotop bulunuyor. Burada nadir ağaçlar ve çalılar da kendine yer buldu ve bilinçli olarak tarım ilaçları kullanmaktan kaçındığımız, cazip bir ekosistem oluşturuyor. Çiçek açan bir yabani çiçek çayırı, çalılar ve çok yıllık çiçekler, çalışkan polen taşıyıcılarımıza gıda sağlıyor. Bu çeşitlilik sayesinde yaban arıları gibi tehdit altındaki böceklerin korunmasına etkin bir katkıda bulunuyoruz.
Arı kovanından kavanoza
beefuture’ın arıcısı GEZE arıları hakkında değerli bilgiler verdi. © GEZE GmbH
GEZE balımız yerel ve şeker katkısı olmadan piyasada bulunan, özel, doğal bir üründür. Ekolojik arıcılık, bal hasadında el işçiliği ve gönüllü kalite kontrolleri yoluyla lezzetli bir bal tadı vaadediyoruz. Kendi klima nötr GEZE dört mevsim balımız Ekim ayında kantinde çalışanlarımıza satıldı. Bu sırada arı kurtarıcıları için 1.516,93 €’luk etkileyici bir bağış toplamayı başardık ve şirket yönetimimiz bunu 2.000 €’ya tamamladı.
Ekim sonunda düzenlenen ve 75’ten fazla katılımcının arıların büyüleyici dünyasına bir bakış atma fırsatı bulduğu GEZE’de Bal Süzme Makinesi Etkinliği tatlı bir maceraydı. Partnerimiz beefuture’ın arıcısı, konukları arı yılı boyunca heyecanlı bir seyahate çıkardı ve GEZE arılarımız ve önemli çalışmaları hakkında değerli bilgiler verdi. Etkinliğin zirvesi kuşkusuz katılımcıların canlı olarak balın peteklerden kazanıldığını canlı olarak görebildiği bal süzme gösterisiydi. Doğrudan arı kovanlarımızdan gelen GEZE balı, saf kalitesiyle ve katkısız tadıyla şaşkınlık yarattı. Piyasada bulunan çok sayıda bal türünün aksine GEZE balımız şeker katkılı değil ve salt ekolojik arıcılıktan geliyor. Çalışanlarımızın aileleri de davetliydi. Toplam 26 çocuk bir böcek oteli yapma, bal süzme makinesinde amatör arıcı olarak çalışma ve elbette taze süzülmüş balın tadına bakma olanağı buldu.
GEZE balının satışı yalnızca çalışanlarımıza avantaj sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda “arı kurtarıcısı” adlı hayırsever eğitim ve ekoloji projesini de destekliyor. Bu çaba, anaokullarındaki ve okullardaki çocuklara arıların çevremiz açısından önemi konusunda bilinç kazandıran ve bu bilinci güçlendiren eğitim hamilikleriyle destekleniyor. Bal süzme makinesi etkinliğiyle ve GEZE balımızın pazarlamasıyla yalnızca doğa ve sürdürülebilirlik için çalışmakla kalmıyoruz, etkin olarak arıların korunması ve çevre eğitimi için etkin çaba gösteriyoruz. Arılar için yaptığımız çalışmalar sürdürülebilirlik, çevrenin ve iklimin korunmasıyla ilgili kapsamlı çabalarımızın bir parçası. Bütünsel sorumluluk alıyoruz ve birçok alanda etkin bir şekilde bozulmamış ve sağlıklı bir doğa için çalışıyoruz.
Arılar Hakkında İlginç Bilgiler
- Bir kavanoz bal üretimi için arılar yaklaşık 150.000 kilometre yol alıyor, bu da yaklaşık olarak dünyanın çevresini üç kez dolaşmaya ve beş milyon çiçeği ziyaret etmeye denk geliyor. Bir arı ömrü boyunca yaklaşık 8.000 kilometre yol alabiliyor, bu nedenle bütün bir arı topluluğu bir kavanoz bal üretimi için çalışıyor.
- Yaz arıları yaklaşık 4 hafta yaşarken, kış arıları yaklaşık 6 ay hayatta kalabiliyor.
- Bir arı kraliçesi 3-5 yaşına kadar yaşayabiliyor.
- Küresel gıda maddesi üretimi arılara ve başka böceklere bağımlı.
- Yerli çiçekli bitkilerin %80’den fazlası arıların tozlamasına muhtaç.