Sürdürülebilir iklim ve bina teknolojisi: Frankfurt/Main'de düzenlenen ISH ticaret fuarında GEZE'nin akıllı sistem entegrasyonu

Sürdürülebilir iklimlendirme, bina teknolojisi ve akıllı yaşam günümüzün trendleridir. 11 - 15 Mart 2019 tarihleri ​​arasında Frankfurt'ta düzenlenen ISH ticaret fuarı tamamen yenilikçi bina çözümleri üzerineydi. Tam merkezinde: BACnet ve KNX arayüz modüllerine sahip GEZE Cockpit bina otomasyon sistemi. Bunun sürdürülebilirlik ile ilgisi nedir? Kullanıcı davranışına, iklime ve hava şartlarına uyum sağlayan pencere ve kapılar sadece konfor ve güvenliği artırmakla kalmaz, aynı zamanda enerji tasarrufu sağlar ve böylece iklimin korunmasına katkıda bulunmaktadır.

ISH'de geleceğe yönelik konular: sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği

57 ülkeden toplam 2.532 katılımcı ve yaklaşık 190.000 ziyaretçi: Frankfurt/Main'de düzenlenen ISH, geleceğe yönelik bina teknolojisi ve HVAC (ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme) kapsamında bulunan dünyanın önde gelen ticaret fuarı olarak kabul edilmektedir. 2019'un odak noktası: binalarda su ve enerjinin sorumlu bir şekilde ve kaynak tasarrufu sağlayacak şekilde kullanımı.

Bu pek de şaşırtıcı bir durum değil çünkü iklimin ve doğal kaynaklarımızın korunması herkesin ortak kaygısı ve bu kaygılar AB'nin iklim politikaları sebebiyle bina teknolojisinde de giderek daha önemli bir rol oynamakta. Binaların enerji verimliliğini artırma ve enerji tüketimini optimize etme, mimarlar, planlamacılar, işletmeciler ve son kullanıcılar için oldukça önemlidir.

Ancak tasarım, konfor ve güvenlik, konu bina teknolojisi olunca göz ardı edilmemelidir. İşte burada akıllı çözümler devreye giriyor: GEZE, kapı ve pencerelere yönelik dünyanın önde gelen sistem çözümleri ve hizmet sağlayıcılarından biridir. Yenilikçi çözümler fonksiyonellik, güvenlik, konfor ve tasarımı bir arada toplar, binaların enerji verimliliğini artırmaya yardımcı olur, doğal kaynakları korur ve CO2 emisyonlarını azaltır.

Akıllı ve enerji tasarruflu: Bina otomasyonuna yönelik GEZE sistemleri

GEZE Cockpit, binalardaki enerji verimliliğinin daha fazla konfor ve güvenlik için akıllı teknoloji ile nasıl bir araya getirilebileceğini gösteriyor: bina kontrol sistemlerine BACnet entegrasyonu sayesinde akıllı kapı, pencere ve güvenlik teknolojisine yönelik yenilikçi bina otomasyon sistemi, bir uygulama üzerinden tüm bileşenlerin merkezi olarak ve kullanıcı dostu kontrolünün yanı sıra basit bir entegrasyon da sunmaktadır. Bunu özel kılan şey ise, GEZE Cockpit ile otomatik hale getirilen entegre bina teknolojisinin mevcut kullanıcı davranışının yanı sıra sıcaklık ve hava durumu gibi çevresel koşullara dinamik olarak uyum sağlamasıdır. Bu şekilde binalar daha güvenli, daha konforlu bir hale gelir ve enerji verimlilikleri artmaktadır.

GEZE Cockpit hakkında daha fazla bilgi

Akıllı çözüm: GEZE Cockpit'in avantajlarına genel bir bakış

Güvenilir planlama ve kolay sistem entegrasyonu

 GEZE'de akıllı ürünlerden bağlantıya ve hizmete kadar her şeye tek bir kaynaktan ulaşırsınız.

© iStock

Planlamacılar ve sistem entegrasyon sorumluları GEZE Cockpit'in bağımsız bir bina idare sistemi olarak kullanılabileceğini veya daha yüksek bir bina otomasyon sistemine entegre edilebileceğini bilmekten memnuniyet duyacaklardır. Bunun nedeni GEZE Cockpit'in BACnet arayüz IO 420 aracılığıyla iletişim kurmasıdır. Buna ek olarak, yeni bileşenler ve eklentiler bina otomasyon sistemine kolayca entegre edilebilmekte ve bir tablet veya bilgisayardan rahatlıkla çalıştırılabilmektedir.

Akıllı bina teknolojisinin uygulamada avantajları

Akıllı bina teknolojisi, pencerelerin, kapıların, ısıtıcıların ve iklimlendirme sistemlerinin manuel çalışmasına nazaran belirgin bir avantaja sahiptir; insanların aksine, akıllı sistemler farklı şekilde programlanabilir senaryolara güvenilir bir şekilde yanıt vermektedir. Örneğin GEZE Cockpit ile erişilebilirlik veya daha kolay geçiş kolaylığı sağlamak için bir kapının açılım menzili ayarlanabilmektedir. Buna ek olarak, akıllı sensör teknolojisi, örneğin pencere ve kapıların açılıp kapanmasını otomatik olarak dış sıcaklıktaki ve hava koşullarındaki değişikliklere göre ayarlayarak enerji verimliliğini artırmaktadır. Bu şekilde, enerji maliyetleri azaltılabilir ve doğal kaynaklar korunabilmektedir. İklim değişikliğinin yaşandığı ve AB İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'nin imzalandığı bu zamanlarda bu durum her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır.